De bästa bloggarna om hundar

Idag finns det bloggar om det mesta i samhället och hundar är såklart inget undantag. Det finns ett stort antal mycket bra bloggar för hundägare av olika slag. Det kan till exempel handla om en person, dennes hund och deras vardag tillsammans eller ta upp matnyttig information om träning, fostran, val av hund etcetera. Här har vi kollat in några bloggar som är intressanta och som kan ge dig lite tips eller bara en stunds rolig läsning om hur andra har det med sina hundar.

Blogpaws är bland annat en som vi kikade in på och som är ett världsomspännande community där alla husdjursägare kan gå in och skriva och stödja djur på sociala medier. Målet med bloggen är att stödja just djurägare och låta dem göra sina röster hörda. Här kan man läsa om nya tekniker, få tips och råd i djurägandet och ta del av tweets från medlemmar. Grundarna ger även skrivtips och råd i hur man bloggar samt stöttar bloggare på flera sätt för att hjälpa dem tjäna pengar på sin blogg.

En annan bra blogg

En annan intressant blogg är All Things Dog Blog där det handlar mer om handfasta tips och råd för hundägare. Här kan du hitta artiklar om allt från busstreck som valpar hittar på och hur du får dem att inte göra det, till mattips till din hund. Det ges handfasta tips på träningsmetoder, recept för hälsosammare mat till din hund, recensioner på leksaker, hundgodis och mycket annat. Bloggen ger en intressant läsning, inte bara för att lösa problem utan även för att förebygga dem.

Om vardagen med en hund

Bringin up Bella är en intressant blogg om en hund som räddades från att dö. Bella hittades på en parkeringsplats i Puerto Rico och hamnade sedan i Hudson, Maryland i USA. I denna blogg får du följa hur den nya ägaren hanterade alla rädslor och problem som Bella hade och hur Bella sakta men säkert kunde hantera allt från åska till en bilresa. Idag är bloggen inte längre aktiv men den innehåller fortfarande intressant läsning och kan kan ge många skratt och råd.

Bloggar om träning

För dig som enbart är intresserad av att läsa bloggar där olika träningstips, och då särskilt lydnad, behandlas, är High 5 en intressant blogg där skribenten tar upp just det. Här kan du följa bloggarens framfart på tävlingsbanorna med sina hundar, få konkreta tips och även tips på mental träning för hunden. I bloggen tas både roligt och sorgligt upp och man får följa bordercollien Micks, den centrala hunden på sidan, kamp för att överleva. Denna blogg är verkligen att rekommendera.

Annat läsnyttigt

Det finns en hel del andra intressanta bloggar som kan rekommenderas. Vad sägs om att läsa om vårdhunden Othello och hans kusin Bellman? Othello har jobb på ett boende för dementa och Bellman håller som bäst på att utbilda sig som social tjänstehund. Här kan du läsa om hur en vårdhund jobbar och hur utbildningarna går till. Att få följa dess bordercollies i deras arbeten och utbildning är fascinerande. Det får en att inse hur mycket dessa social tjänstehundar betyder för samhället och vilken insats de gör.