Anordna hundevent

dogs

Det kan vara svårt ibland att hitta hundevent, eller ens komma på tanken att du och din fyrbenta vän kan hitta event som är skapade för just er. Det finns hundevent som görs både av organisationer, företag samt privatpersoner.

Är det så att du är sugen på att göra ett eget hundevent där du bor, kanske en simpel hundträff ska du inte tveka att använda dig av Evenplanering på http://www.magnetevents.se som ger bra tips och knep inför eventet. Du kan också arrangera en hundträff för enbart den hundrasen du själv har.

Men vad finns de då för hundevent att gå på förutom utställningar ? Här nedan listar vi ett par.

MyDog som kommer hållas 3-6 Januari 2019 på Svenska Mässan i Göteborg, har hållit på några år och förefaller under flera dagar. Här får ni inte bara träffa andra hundägare och hundar, utan också tävla och utföra andra aktiviteter. Tävlingar är exempelvis freestyle och nosework. Det finns även tävlingen Göteborgs Charmigaste hund, som din hund kan vinna.
Du finner också rasklubbstorget, som är till för dig som vill köpa hund men som inte vet vilken hund du ska välja eller kanske har frågor om en specifik ras. Här får du svar på alla dina funderingar.
Givet hittar du också aktiviteter för hela familjen och för er som har hundar som kanske inte ska vara med i tävlingar, som exempelvis ansiktsmålning och hundhage.
Men vad är då MyDog i grunden? Jo, detta är nordens största hundevenemang. Över 9000 hundar besöker varje år mässan och det är många raser som är representerade i de prestigefulla tävlingarna. Mitt bland aktiviteterna så finns också givetvis möjligheten att köpa unikt men brett utbud av hundprodukter.

Sedan finns det givetvis en rad med olika hund tävlingar man kan besöka som arrangeras årligen så som Stockholm Hundmässa och årets utställningshund. Men för er som kanske inte tränar agility eller fokuserar på utställningar med era fyrbenta vänner finns även andra evenemang som passar.
Agrias hundpromenad är ett sådant. Eventet är på flera platser i Sverige samtidigt där hundar med ägare går ca 5 km tillsammans och samtidigt som man samlar in pengar till Hundstallet och Bosses hundhjälp, organisationer som hjälper utsatta och hemlösa hundar. Det är nämligen så att Agria skänker 10 kr till någon av organisationerna för varje hundägare som går promenaden med sin hund. På promenaden 2018 samlades hela 180 000 kr in!

Du kommer garanterat att hitta ett passande event, antingen bland de som anordnas årligen där det är lite fler besökare eller vid ett mindre event. Om inte annat så fixa ditt egna hundevent och lär känna andra hundägare samtidigt som din hund får nya kompisar att busa med.
Det blir en upplevelse för er båda garanterat!