2019-08-19

Fina hundar

Att köpa hund är roligt men det kan hända att man får leta en stund innan man hittar en hund som passar. Olika hundraser är framavlade för olika syften. Det betyder att vissa kräver mycket motion och andra mindre. Det behöver man tänka på så att man skaffar en hund som passar ens egna humör och motionsbehov så bra som möjligt.

Kloka Schäfern

Schäfern är en väldigt trevlig hundras. Schäfern är en vallhund. Den är alltså väldigt samarbetsvillig och trivs med att ha arbetsuppgifter tillsammans med människan. Schäferhundar används väldigt mycket inom polisen och tullen som skyddshundar och inom allt annat polis- och tullarbete.

Trots att Schäferhunden är så bra och stabil psykiskt och passar bra som polishund så passar den även för privatpersoner. Det gäller bara att se till att den får tänka och arbeta så mår den bra. En Schäfervalp kan kosta ungefär 15.000 kronor. Vill man köpa hund kan man vända sig till lendify privatlån för att finansiera sitt köp.

Siberian Husky

En annan rolig och intressant hundras är Siberian Husky eller bara Husky kallad. Det är en drag- och slädhund som används en hel del uppe i norr. Den har en lång vinterpäls som skyddar mot riktig polarkyla. Eftersom den är så stark och tålig att man använder den som slädhund i vildmarken så förstår man ju att den vill ha mycket motion. Gillar man själv att i ur och skur ta riktigt långa turer i naturen så kan en Siberian Husky vara ett riktigt bra köp. När det gäller priset så kan det variera mellan 3-4.000 kr upp till 10-12.000 kr beroende på var i landet man hittar uppfödaren. Längst uppe i norr kan det vara billigast att köpa.

Golden Retriever

Den guldgula, gyllene eller beigefärgade sällskapshunden Golden Retriever är en fågelhund. Den är framavlad för att apportera, det vill säga, hämta jaktbytet. Den är livlig och snabb men också vänlig och gladlynt. Golden som den också kallas för är för det mesta sällskaplig och lugn av sig trots att den ute i naturen kan vara nog så pigg. Den älskar att bada så om man själv gillar att simma så kan en Golden Retriever vara den perfekta hunden. En hund som inte kan räknas vara en badkruka. En Golden kostar ungefär 14.000 kronor i inköp.

Papillon, den lilla fjärilshunden

Papillon är en dvärghund som är mycket livlig och tillgiven. Den är en utpräglad sällskapshund. Trots att den är så liten så har den stort behov av motion. Den är ypperlig att träna agility med. Den är lydig och snäll. Den är lätt att ta med sig överallt på grund av sin storlek. Papillonhunden är också mycket bra som vakthund. Den är lojal mot sin ägare och vaktar huset trofast. Det kan vara bra att titta närmare i till exempel familjeliv för att få tips på skötsel och kostnader. En renrasig Papillon med stamtavla kan kosta uppemot 20.000 kronor men det finns tusentals kronor billigare att få också. Det är en trevlig hund som tilltalar många.